Ontwerpfilosofie

Ontwerpfilosofie van Wilgenrijk

De Maassluise School

Wilgenrijk kent een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School. Het geeft principes en inspiratie voor architectuur en landschap. Wat eeuwenlang een weids en agrarisch gebied was, verandert nu in een aantrekkelijk woongebied, geïnspireerd op de kwaliteit en beleving van de huidige lintbebouwing op de Weverskade. Wilgenrijk wordt ingericht op basis van een doordachte ontwerpfilosofie, de Maassluise School.

Deze filosofie schetst de kaders voor de huizen, gebouwen en de inrichting van kavels, tuinen, lanen en straten. Geen huis is hetzelfde, terwijl ze toch duidelijk familie zijn. Deze stijl, gevat in een boek, is ontstaan vanuit een zoektocht van vijfendertig (landschaps) architecten en stedenbouwers naar de betekenis van echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen. Er is eenheid, ruimte voor variatie en een hoge mate van kwaliteit in deze unieke, inspirerende architectuur. Op deze manier ontstaat er een geliefde woonbuurt waar iedereen wil wonen.

 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring